|
|
Chili-lax med cashewnötter och lime
Så har man kommit hem efter en skön vecka i Turkiet med massor av sol , bad och god mat... Härligt!! Laddat med massor av energi och matinspiration. Det är roligt när man kommer till ett annat land att testa deras egen mat, få känna nya smaker och kombinationer. ...
Men denna veckas recept blir ett recept på lax som är riktigt gott...
Lax är ju väldigt gott och tacksamt att göra just för att det är så enkelt på något vis, men resultatet kan kännas väldigt lyxigt...
Detta recept passar perfekt en vanlig vardag efter jobbet, går sanbbt att göra, men funkar absolut lika bra till kompismiddagen.,...
CHILI-LAX MED CASHEWNÖTTER OCH LIME.
4PORT.
4 laxfiléer
1/2 tsk salt
50g smör
1/2 dl ströbröd
2 dl grovhackade cashewnötter
1/2-1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 lime
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg fisken i en ungnsfast form och salta ovanpå. Smält smöret och rör i ströbröd, hackade nötter, sambal oelek, hackad vitlök, limeskal och saft från limefrukten. Bred över blandningen på fisken. Sätt in i den uppvärmda ugnen i ca 20-30 minuter.
Jag har gärna ris till denna fisken, men potatis funkar minst lika bra...
Det jag har märkt med tiden är att man verkligen ska försöka välja ett ris med bra kvalité, för det är sådan skillnad på ris och ris!!!
Jag brukar köpa mitt ris i en special affär, där de säljer varor från andra länder. Riset är från Iran, och blir inte alls klibbigt utan riktigt "fluffigt" och perfekt.
Hoppas det ska smaka!!!
Chili-lax med cashewnötter och lime
|
|