Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ingredienser: 500 g rabarber, 1 Vaniljstång 5 dl socker ½ dl vatten 2 tsk rosépeppar
Gör så här: 1. Tvätta och skär rabarberna i små bitar. 2. Lägg dem i en kastrull. 3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. 4. Lägg även i vaniljstången. 5. Tillsätt vatten och socker och rör om. 6. Låt stå och safta sig i några timmar eller över natten. 7. Koka sedan massan långsamt i c:a en timme. 8. Skumma vid behov. 9. Gör marmeladprov. 10. Plocka upp vaniljstången. 11. Stöt rosépeppar i mortel och tillsätt denna. 12. Häll upp i varma steriliserade burkar och förslut genast. 13. Låt svalna. 14. Ställ kallt.