Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Varför inte bjuda på en lyxig fika i helgen???
Här delar jag med mig av ett favorit recept på brownies med valnötter och en glasyr med smak av ingefära...
Inte ett dugg nyttiga.... men svåra att motstå;)))
INGREDIENSER:
1 plåt.
350 gram mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
400 gram vit choklad ( av bra kavalité)
250 gram valnötter
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnöter i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka,
den ska va lite kladdig.
8. Låt kakan svalna.
GÖR GLASYREN :
1. Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära. Ta av kastrullen från värmen.
2. Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
3. Bred ut glasyren över kakan. Strö över valnötter och låt den stelna i kylen. Skär sedan kakan i rutor.