|
|
Spröda Saffransskorpor
Detta recept på alldeles spröda gyllengula saffransskorpor är ett av mina favorit recept... Brukar alltid börja göra dem nu så här års... sen blir det nog kanske sådär 2 omgångar till innan jul...
De är oemotståndliga och passar perfekt till glöggen, fikat eller bara något att knapra på....
SAFFRANSSKORPOR.
Ca 30 st.
1,5 dl sötmandel
100g smör
2 pkt saffran, á 0,5 g
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Värm ugnen till 200 grader. Hacka sötmandlarna grovt.
Smält smöret och ta av kastrullen från värmen. Rör ner saffran i det varma smöret.
Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver och de hackade sötmandlarna. Arbeta ihop till en deg.
Rulla ut degen till tre långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda längderna i mitten av ugnen, 10-15 minuter.
Ta ut plåten och dela längderna i sneda bitar. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Rosta skorporna i mitten av ugnen tills de får gyllene färg, ca 10-15 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de har svalnat. Då blir de extra knapriga!!!
Spröda Saffransskorpor
|
|