|
|
Saffransbiscotti med mandel
Dessa biscottin är mycke godare än saffransbullar eller lussekatter och passar perfekt till glögg eller kaffe, så passa på att pröva detta recept på saffransbiscottin när du julbakar.
Ingredienser:
(ca 50st)
100g mandel
100g smör
2,5 dl socker
3 ägg
0,5 g saffran
6 dl vetemjöl alt hälften fullkornsdinkel
1 tsk bakpulver
0,5 krm salt
1 ägg till pensling
mandelflarn till garnering
Gör så här:
Värm ungnen till 175°
Hacka mandeln grovt
blanda smör o socker
tillsätt äggen ett i taget
blanda alla torra ingredienser i separat skål, tillsätt dem sedan
och knåda till en mjuk deg.
dela degen till 3 långa limpor, lägg dem på en plåt med bakpapper
och platta dom lite grann, ca 2cm tjocka.
Pensla med ägget och strö över mandelflarnen
in i ungnen i ca 12 till 15 min och låt sedan svalna.
skär 1,5cm breda skivor och lägg dessa på sidan på ett ungsgaller
in i ungnen igen på 200 grader för att rosta i ca 10 min
Saffransbiscotti med mandel
|
|