Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Börja med att köpa en rimmad skinka på ungefär 2-2,5 kg.
Lägg skinkan i blöt dagen innan Du ska tillaga den.
Ta upp skinkan och torka av den.
Lägg den på ett ugnsäkert fat och stoppa in den i ugnen på 120 graders värme med en stektermometer instucken.
Skinkan tar ungefär 50-55 minuter/kilo.
OBS! Har skinkan ben så tar det lite längre tid.
Blanda nu ihop 3 dl ströbröd med lite vattten så att de sväller (då blir inte ströbrödet bränt när Du griljerar den).
Rör nu ihop 2 msk senap med 1 äggula och 1 msk socker.
Skär bort svålen på skinkan och lägg den på ett ungsäkert fat.
Bred nu på senapsblandningen och ströbrödet över skinkan.
Griljera skinkan i 200 grader tills skinkan fått en gyllengul färg och är knaprig på ytan.