|
|
Grisfötter
Grisfötter 4 personer 4-8 grisfötter 4-6 l vatten 1 stor gul lök 1-2 msk ättika (24%) Börja med att sveda skinnet på grisfötterna noga. Andvänd helst gaslåga, den sotar inte som stearinljus gör. Skrapa nu svålen helt ren med en kniv och lägg grisfötterna i kallt vatten över natten. Tag nu upp grisfötterna. Skala och skiva löken. Häll på vatten så att det knappt täcker grisfötterna. Lägg i kryddorna och löken och häll i ättikan. Koka upp fötterna under lock och låt dem sedan sjuda färdigt. Fötterna är färdiga när en provsticka lätt glider i genom köttet. Låt nu fötterna svalna och lägg dem i en serveringsskål. Gör ett sk geléprov med kokspadet - det vill säga, kontrollera att spadet stelnar på en kylskåpskall tallrik eller en matsked. Blir det inte gelé omedelbart så tillsätter Du några blötlaggda och urkramade gelantinblad i kokspadet. Slå nu spadet över fötterna och ställ in dem i kylskåpet i minst 2 timmar. Servera grisfötterna med lite av geléet.
|
|