Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4-6 personer
1 kg salt sill
3 rödlökar
1 bit morot
1 bit pepparrot ca 25 gr
2 tsk kryddpeppar
1½ dl vatten
5 msk ättikssprit
1 dl socker
Börja med att tag ur sillen, skrapa skinnet och låt den ligga i vatten i 1 dygn. Skär den i ca 2 cm tjocka bitar (med skinn och ryggben kvar). Varva sillen i en glasburk med grovt krossad peppar och tunna skivor av morot, lök och pepparrot. Koka upp vatten, ättika och socker och låt den sedan svalna. Häll nu den kalla lagen över sillen. Ställ kallt och låt stå orörd i minst 1 dygn, gärna längre innan den äts.