Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rödbetspaj med rostade solroskärnor

Fyllning:
4 normalstora färska rödbetor
200 g fetaost
2 dl gräddfil eller naturell yoghurt
1 ägg
½ msk flytande honung
½ tsk torkad timjan
½ tsk grovmalen svartpeppar
2 dl riven ost att strö över
solroskärnor att strö över

Pajdeg:
3 ½ dl vetemjöl
150 g rumstempererat smör
1 msk potatismjöl
1 msk vatten

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka rödbetorna i 20–30 minuter tills de har blivit mjuka.
Låt svalna och skala, skiva rödbetorna tunt.

Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta ihop till en deg.
Lägg degen på en mjölad arbetsyta och kavla ut den.
Fodra insidan av en pajform med degen och skär av överhängande deg.
Nagga bottnen med en gaffel och låt formen stå i kylen i 20 minuter.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Smula sönder fetaosten och blanda samman med gräddfil, ägg, honung och kryddor. Fördela rödbetsskivorna över pajbottnen, täck med fetaostblandningen och toppa med den rivna osten.
Grädda i cirka 30 minuter tills pajen fått fin färg.

Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna och strö dom över den färdiga pajen.
Servera tillsammans med sallad!




Mr Räkan
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N