|
|
Rågbröd med lågkolhydrat och frön
Grovt kolhydratfattigt rågbröd 220/200° längre jäsning= lägre fytinsyra
1 dl linfrö 2 dl rågkärnor blötlägg frön och korn, ej
1 dl bovetekärnor spiskummin, i några timmar. Lös upp jästen i
1 dl hampa lite kallt vtn. Blanda surdeg, jäst, honung m
1 förp rågsurdeg filmjölk.Blanda ner de blötlagda avrunna
½ pkt jäst kornen och kärnorna. Häll i assistent eller stor
5 dl vetegluten bunke. Blanda mjöl m gluten och spiskummin,
5-7 dl grovt rågmjöl salt. Blanda ner mjölblandningen i det övriga
0,7 l fil under gång eller omrörning. Det ska vara
1 tsk honung kladdidgt. Ta mer rågmjöl vid behov= ska gå
2 ½ tsk salt ihop men ej okladdig. Jäs till dubbel storlek, ca
1 msk rostada spiskumin 3-6 timmar. Grädda ca 40-60 min beroende på
formens/formarnas storlek. 1dl vtn i långpanna under vid insättning ger hårdare skorpa
|
|