|
|
Fish and chips med remoulad
Ingredienser
4 Portioner
- 700 g kålrötter
- 700 g torsk, eller annan vit fiskfilé
- 2 ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl parmesanost, riven
- 1 tesked paprikapulver
- 2⁄3 krm tesked lökpulver
- 1 tesked salt
- 1 krm peppar
- 5 dl rapsolja
- 1 citron
Remouladsås
- 2 dl majonnäs
- 50 ml saltgurkor eller cornichons, hackade
- 2⁄3 matsked curry
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till remouladsåsen. Sätt i kylen medan du lagar resten.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala kålroten och skär i stavar. Pensla med olja och lägg ut på en ugnsplåt med papper på. Salta och peppra och sätt in i ugnen 20-30 minuter, beroende på storlek, eller tills chipsen är klara.
- Gör under tiden i ordning fisken. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa samman.
- Blanda mandelmjöl, parmesanost och kryddor i en annan tallrik.
- Skär fisken i munsbitar, cirka 3 x 3 cm, och rulla en och en i paneringen. Doppa i ägget och sedan ytterligare en gång till i paneringen.
- Häll oljan i kastrull och hetta upp oljan till cirka 170-180 grader. (Ha koll på temperaturen och ha ett lock i beredskap om olyckan skulle vara framme. Fattar oljan eld sätter du på locket och ta bort kastrullen från plattan.) Har du fritös är det bara att följa anvisningarna.
- Fritera fisken cirka 3 minuter på varje sida eller tills paneringen är gyllene och fisken klar. Servera med remouladsås, klyftad citron och kålrotschips.
|
|