Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pumpabröd

Ingredienser till 1 Limpa

450 g (16 oz/  cups) Strimlad rå pumpa eller vinter squash.
4 ägg
1/2 havs salt
lite muskot
1/4 cup (60 ml/2 fl oz) extra virgin olive olja
2 teskedar gluten fri bakningspulver? (eller 3/4 teskedar bakpulver + en matsked citron juice
3 cups (300g/10 1/2 oz) fint mandelmjöl
1 matsked honung (om du vill ha det lite sötare)
Rostade pumpakärnor  på toppen

 

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 – 160 C. Varmluft, eller 180 C utan fläkt.
  2. Blanda pumpa, ägg, salt, nutmeg and oil into a bowl.
  3. Lägg till mandel mjöl and baking powder and mix well.
  4. Line a loaf tin with baking paper at the base and the sides.The size I used was: 10 1/2 cm wide and 26 cm long.
  5. Häll i the mixture into the loaf tin and sprinkle the top with the pumpkin seeds.
  6. Kör i ugnen i ca 1  1/2 hours – check after 1 hour and test as times may vary depending on your oven and temperature.
  7. Ta ut ur ugnen  och låt vila i 1 timme innan du tar ut ur formen.


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N