Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
o jag kan tala om att den va jättegod tack för maten
/// Yla Wood
Högrevschili
Det blev en högrevschili, toppen med creme fraiche och majschips. Tack för tipsen!!!
/// Jimmy Widegren
Segt kött
Det viktiga är lång kok/stektid på låg värme. Segt kött annars.
Jimmy Widegren
Nej det här va inte segt, gick att äta direkt efter att jag brynt i stekpannan. Ekologisk highland cattle eller ngt liknande :-D super gott.
AN
Men då hade du ju jätte tur för det tillhör de segaste bitarna på oxen. Saxat från "Svensk kött" på webben: Högrev är en oslipad diamant som med rätt behandling kan bli hur strålande som helst. Och för den som gillar mustiga långkok med djupa smaker är det verkligen rätt val. Tillagning:
Det är ett tufft, segt och smakrikt kött som måste sjuda länge – ofta två-tre timmar – för att bli mört. Men i gengäld blir det då saftigt, mjällt och ger ifrån sig ett oslagbart mustigt kokspad. Den sammanlagda arbetsinsatsen för ett sådant långkok är dessutom ofta blygsam. Man kan låta grytan puttra på medan man gör något annat.
/// AN
Högrevschilli
Högrevschilli? Serveras med nachochips, gräddfil å salsa 😀
Eller pulled beef.
/// JN
Högrevstips
Gör en gryta stoppa i vad du har lök svamp paprika tomatpure ingefära morot med mera med mera grädde eller cremfraiche krydda
/// Yla Wood