|
|
Bulgogi ett koreanskt matrecept
Bulgogi ett koreanskt matrecept ( fritt översatt från ett engelskt recept som jag kom över )
Ingredienser:
Entrecôte eller lövbiff
Soya 1/4 dl
Sesam olja 2-3 matskedar
Kiwi 1st
Socker 2-3 matskedar
Svartpeppar
Lök 1st
Vitlök 3 klyftor
Purjolök
Matlagningsvin gärna ris vin ( om det går att få tag på )
Vinäger
Frys köttet först ( det gör det lättare att skära tunna skivor )
Tina upp det ngt i micro så att det inte är för hårt.
Skär sedan tunna skivor, så tunna som möjligt.
Lägg köttskivorna i en skål och strö över socker blanda runt och låt stå i ca 20min
undertiden så kan man blanda marinaden....
Mixa en lök och en kiwi tills det är rinnande
Blanda soya 1/4 dl, socker 2-3 matskedar, svartpeppar, sesamolja 2-3 matskedar, matlagningsvin 2 matskedar och lite
vinäger. Smaka av så att det inte blir för salt. Om det är för salt så ha i lite extra socker.
Hacka vitlök, purjolök och blanda ner med köttet.
Häll över båda såserna och marinera över natten.
----------------------------------
Låt köttet rinna av något innan det ska stekas på hög värme ( gärna på en bords grill )
Rulla in köttet i salladsblad tillsammans med Sambal Oelek och balsamvinäger på din tallrik,
stoppa i munnen och njut
Servera tillsammans med ris om du vill ha det lite matigare...
Bulgogi ett koreanskt matrecept
|
|