|
|
köttfärspaj två points per bit VV
Köttfärspaj
2 points per bit
12 bitar
Pajbotten
2 dl vetemjöl
2 msk flytande margarin
2 msk naturell yoghurt
ca 1 msk kallt vatten
1 krm örtsalt
Fyllning
270 g nötfärs (max 10%)
1 msk tomatpuré
½ tsk kanel
peppar, salt
1 ½ dl naturell yoghurt
2 msk kapris
Gör såhär: Hacka ihop mjöl, margarin och yoghurt och så mycket vatten att det blir en slät mjuk deg. Krydda lätt med örtsalt. Kavla ut degen till en tunn rund eller fyrkantig kaka. Grädda 3-4 min. Lägg färs, tomatpuré och kryddor i en fettsnål panna, gärna tefal. Bryn och finfördela. Rör sist i yoghurt, blanda väl och låt puttra ihop på svag värme. Bred ut färsen på den halvgräddade pajbottnen. Strö på kapris. Grädda ytterligare 5-6 min tills pajdegen är genombakt och fyllningen fått lit färg. Skär upp i 12 bitar. Servera gärna med minitomater, feferoni och gurkbitar.
|
|