Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

April recept på Lammstek

Ett festligt recept på lammstek, passar utmärkt till påskens högtidliga middagar.

#lammstek #påskrecept #påsklamm

Ingredienser

  • 1,5–2 kg lammstek (med eller utan ben)
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • Färsk rosmarin och timjan
  • 2 msk olivolja
  • Saften från 1 citron
  • Salt och peppar
  • Valfria ugnsrostade grönsaker: potatis, morötter, palsternacka

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Skär små snitt i lammsteken och stoppa in vitlöksskivor samt kvistar av rosmarin och timjan i snitten.
  3. Gnid in steken med olivolja, citronjuice, salt och peppar.
  4. Placera steken i en ugnsform tillsammans med de utvalda grönsakerna.
  5. Stek i ugnen i 1,5–2 timmar, beroende på storlek och önskad stekgrad.
  6. Låt steken vila i 10 minuter innan du skär upp den.

Tips

 

April: Lammstek

Detta recept på lammstek är en höjdpunkt på vårens påskbord. Jag fick det hemliga receptet från en släkting, och när jag lagade det under påsk så blev det omedelbart en succé. Det är ett perfekt recept för festliga stunder.


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N
     
   
 
 
 




Annonsera här!!