|
|
Inge Welinders fisk
En variant på fiskgryta ala Karla som tidigare nämnts i detta forum:
4 personer:
1-2 purjolökar
1-2 gröna paprikor
1 fiskbuljongtärning
2 msk ketchup
2 dl grädde
3 dl vatten
citron
dill
tomater till garnering
Skiva purjo och hacka paprikan. Fräs i lite olja.
Strö över fiskbuljongen, rör ihop.
Lägg ner fisken, rör ner ketchupen i vattnet och slå över tillsammans med grädden. Låt puttra ca 20 minuter och smaka av med dill, salt, peppar och citron. Garnera med några skivor tomater som läggs ner i slutet så de blir varma.
Servera med ris eller kokt potatis och en god grönsallad.
Går också utmärkt att göra som enbart soppa.
OBS: För den som vill köra smalvariant med mjölk istället för grädde går detta också bra, men dessvärre skär sig mjölken med citronen och det ser rätt trist ut. Smaken blir dock densamma, men det rekommenderas att isåfall reda grytan något med lite matlagningsmjöl.
|
|