|
|
Farmors veggolasagne
Tomatsås:
1 strimlad purjolök
1 squash, skuren i småbitar
1 msk matfett
500 g passerade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1 grönskaksbuljongtärning
1 tsk basilika
1 tsk timjan
salt och peppar
ostsås:
2 dl grädde
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 dl riven ost
salt och peppar
ca 10 lasagneplattor
Sätt ugnen på 200 grader.
Tomatsås:
fräs grönsakerna i matfettet så de blir mjuka. Tillsätt passerade tomater, vitlök, buljongtärning och kryddor.
Ostsås:
blanda grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning.Låt det sjuda några minuter. Tillsätt ost, rör tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.
Täck botten på en ugnsfast form med ostsås, varva därefter lasagneplattor, tomatsås och ostsås i flera lager. Avsluta med ostsås.
Gratinera i ugn i ca 30 min, tills ytan är gyllenbrun.
|
|