|
Mager pajdeg | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Paj
Re: Mager pajdeg
="silverzara" 3 dl vetemjöl
50 g kallt smör eller margarin
1 dl kesella
Arbeta ihop allt till en deg. Svep in den i plastfolie och låt den vila i kylen ca 1 timme. Kavla ut den och klä en pajform med degen. Nagga med en gaffel så inga blåsor uppstår under gräddningen. Förgrädda i 200 grader ca 15 minuter innan du fyller den. Ska genast prova receptet har Kesella hemma
Låter riktigt gott!
Här kommer en ännu smalare paj som också är VÄLDIGT god:
Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk kli
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 kokt mosad potatis
1 dl minimjölk
Degen blir något klibbig så ha tålamod. Tryck ut pajdegen i en form, picka botten och förgrädda 8-10 min på 225 grader. Den blir riktigt knaprig och god.
LYCKA TILL!
|
|