Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Den här inläggningen gjorde jag till jul och påsk när jag jobbade som kallskänka i charkdisken för några år sen. Den blev väldigt populär bland kunderna, som började fråga efter den även andra tider på året.
Gör så här:
2 burkar matjessill i bitar
1/2 dl hackad rödlök
2 msk hackad dill
Marinad:
2 msk ättiksprit
2 msk olja
3/4 dl socker
1 dl krossade tomater
1 dl vatten
10 krossade kryddpepparkorn
10 krossade svartpepparkorn
Varva matjesbitarna i en burk med rödlök och dill. Blanda ihop marinaden och häll den över sillen. Låt stå kallt minst 1 dygn innan den ska ätas, så smaken hinner komma fram.