Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
250 g keso
½ dl sötmandel
2 ägg
2 msk socker
1½ msk vetemjöl
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader
Skålla och hacka mandel grovt
Vispa ägg och socker. Blanda i mjöl, mjölk, keso och mandel
Häll smeten i en vid smord och ugnssäker form
Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter
Bärkompott:
½ liter färska eller djupfrysta bär t.ex. hallon eller jordgubbar
2 dl röd saft
4 dl vatten
3 msk potatismjöl
Lägg bären i en skål. Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull.
Rör om och låt det koka upp. Häll blandningen över bären
Servera kompotten avkyld till kesokakan