Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mandelgratinerade päron med vaniljsås

Mandelgratinerade päron


1 burk konserverade päron
100 g smör
1 dl socker
3 ägg
1 hg mandel
4 bittermandlar
2 msk vetemjöl

Låt päronen rinna av och lägg dom med den kupiga sidan upp i en ugnssäker form.
Skålla, skala och mal mandeln
Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt
Blanda mandel och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten
Bred mandelsmeten över päronen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader ca 35 minuter


Vaniljsås:

2 ägg
2-3 msk socker
1½ - 2 tsk vanilla
2 dl vispgrädde

Vispa ägg, socker och vanilla pösigt
Vispa grädden till hårt skum och blanda ner i äggsmeten



SOFIE24
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N