Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Räkmoja

Smarrig räkrätt! God med kycklingbitar eller fläskfilé också.
400-500 g skalade räkor
1 hackad gul lök
1 strimlad purjolök
1 msk smör
1-2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 pkt mellangrädde eller matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 buljongtärning
minst 1 krm svartpeppar
minst 1 krm cayennepeppar
2-3 msk chilisås (jag brukar använda hot chili, så det blir lite tryck i d hela)
2-3 msk koncentrerad apelsinjuice


Fräs lök+purjo+paprika. Pressa i vitlök. Strö över mjöl, rör om. Häll på övriga ingredienser, UTOM räkorna. Låt puttra 5 min. Lägg i räkorna och låt dem bli varma. OBS! Räkorna får inte koka för då blir de sega!
Ris, gurka och citron är gott till.



 

 
 
 

  Räkmoja | Recept | Fisk & skaldjur | Skaldjur

jag gillar mojjor

som e enkla o göra o de verkar den här vara man tackar

oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N