|
Paj till italienskt buffé | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Paj
Vi hade Italiensk buffe´på en gourmetmiddag jag var på i vintras och där gjorde vi Potatischeesecaken b.la den ligger under rubriken Potatis
Det är ju visserligen ingen paj men den var mycket god och uppskattad till buffen
Här kommer receptet igen
--------------------------------------------------------------------------------
POTATISCHEESECAKE
8 bitar
Servera den varm med skivad pastrami eller skinka även god på ett Buffe´bord. Tycker den är användbar till det mesta
700 gr Kokt potatis
400 gr Färskost t ex Philadelphiaost
3 st Ägg
2½ dl Creme Fraiche
300 gr Riven Västerbottenost
6 st Salladslökar
Salt
Peppar
GARNERING
200 gr Färskost med gräslök
9 st Stora Kapris
Mejram
Paprikabitar
Smörj en rund form med löstagbar kant. Skala och skär potatisen i skivor. Mixa samman färskost, ägg och creme fraiche. Rör ner den rivna osten. Skär salladslöken i tunna skivor. Varva potatis, oströra och lök i formen. Salta och peppra mellan varven.
Ugnsbaka i 175 grader 40 – 50 min. Tills den fått fin färg och stelnat.
Garnering
Spritsa på färskost och garnera med kapris, mejram och paprikabitar
Hittat receptet i en gammal Året runt för länge sedan. Lovar att den är både festlig och god
Ostpaj Florentine
hittade nåt som kanske kan passa
-från "Deli, Arla Köket 2002: Veggie+"
Ingredienser 10 port
-Orginalrecept skapat för 10 portioner
Fyllning:
smör 25 g
spenat , förvälld och avrunnen 300 g
rödlökar i bitar 2 st
dragon , torkad 1 tsk
salt , peppar och muskot
broccolibuketter , förvällda 1 l
soltorkade tomater i olja, strimlade 6-7 st
ägg 3 st
mjölk 2 dl
Fyllning:
vispgrädde 1 dl
Fyllning:
Ostmästaren Präst , riven 3 dl
rödlök och dragon till dekoration
Tillbehör: En kall sås Sweet chili 3 dl
Gör så här:
Pajskal, Ingredienser 10 port
-Orginalrecept skapat för 10 portioner
smör , rumstempererat 375 g
vetemjöl 12 dl
salt 1 tsk
Kesella Lätt 4 dl
Varsågod, här får du ett grundrecept med Kesella i pajdegen som passar de flesta pajer.
Mixa snabbt ihop smör, mjöl och salt med Kesella. Låt degen vila i kyl en timme innan den kavlas på mjölat bord. Klä en pajform med deg, nagga och låt lite av degen hänga över kanten vid förgräddning av skalen. Baka på 200 grader i ca 10 minuter. När pajskalet är fyllt, ta borg överhänget.
Smält smör i en kastrull och sautera spenat och rödlök. Smaksätt med dragon, salt, peppar och lite muskot. Lägg spenaten i ett pajskal tillsammans med broccoli och soltorkade tomater. Vispa ihop ägg med mjölk och grädde, salt och peppar. Häll över fyllningen och toppa med ost. Extra dekorativ blir pajen om den topas med rödlöksklyftor och dragon. Grädda ca 45 minuter i 175 grader. Servera med den kalla såsen.
|
|