Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
500gr spenat
1msk olja
6 salladslökar finhackade
125gr fetaost smulad
90 gr riven scheddar
5ägg lättvispade
1ägg lätt vispat till pensling
saltopeppar
16 ark filodeg
3/4 dl olivolja
1msk vallmofrön
sätt ugnen på 200 grader
smörj en form ca 30 x20 cm med olja
strimla spenaten
koka underlock i två minuter
låt den svalan o krama ur den låt den ligga o torka lite
värm oljan i en kastrull o fräs salladslöken mjuk
lägg den i en skål o tillsätt spenaten,ost,ägg,salt,peppar
rör om
lägg 7 filodegark penslad me olja i formen låt kanterna hänga över kanten
bred ut fyllningen ( se till så att arken inte torkar)
vik in kanterna på filodegen pensla de kvarvarande arken me olja o lägg dem ovanpå(vart o ett ska penslas)
stoppa ner kanterna pensla översidan me ägg o strö över vallmofröna
grädda i 35-40 minuter servera genast