|
|
AFRIKANSK FLÄSKFILÉ
AFRIKANSK FLÄSKFILÉ
500 g fläskfilé
1 matsked(ar) smör
1 tesked(ar) svartpeppar
1 tesked(ar) salt
sås
2 matsked(ar) smör
1 tesked(ar) curry
1 1/2 matsked(ar) mjöl
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
/2 buljongtärning
1 banan; mosad
1 vitlöksklyfta; pressad
2 tesked(ar) citronsaft salt
Gör först såsen. Fräs smör och curry. Tillsätt mjölet. Rör om. Späd med
vatten och grädde. (Jag tycker det är lättare att skaka ut mjölet med lite
av vätskan i en redningsbägare, det är mindre risk för klumpar då.. min
anm.) Smula i buljongtärningen. koka 3-5 minuter. Rör ner bananen. Smaksätt
med vitlök, citron och salt. Skiva köttet och stek i smör ca 2 minuter per
sida. Salta och peppra. Servera med såsen, kokt ris och tex mangochutney,
salta jordnötter, skivad kiwi och banan.
4 portioner
|
|