Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gurksoppa

Gurksoppa

2 slanggurkor (ca 600 g)
Smör
4 dl vatten
4 dl tjock grädde
2 oxbuljongtärningar
1 knippe dill
salt peppar citronsaft
räkor

Skala gurkorna med potatisskalare men lämna kvar lite skal för färgens skull.
Skär dem på längden och skrapa ur kärnorna.
Skär gurkorna i centimeterbreda bitar och lägg ner dem i en gryta med lite smör.
Fräs gurkbitarna under omröring 10–15 min utan att de bryns.
Häll i vatten, grädde, dillskälkar och tillsätt buljongtärningarna.
Låt koka 20 min; tag upp dillen och kasta den.
Lägg gurkbitarna i en mixer el dyl tillsammans med lite av kokvätskan. Kör maskinen tills gurkbitarna är fullständigt puréade och häll sedan tillbaka alltihop i grytan. (Eller använd mixerstav direkt i grytan.)
Tillsätt finskuren dill och smaka av med salt, nymald vitpeppar och citronsaft.
Serveras med en generös hög av skalade räkor på tallriken.



brittmarie
 

 
 
 

  Gurksoppa | Recept | Soppor | Soppor

måste testas

åker in i kokboken :lol:

/// Anonymous




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N