Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Plättar med rabarberkompott (4port)

Rabarberkompott
1 kg rabarber
½ dl vitt vin
2 dl vit sirap
1 kanelstång
Skär hälften av rabarbern i mindre bitar.
Lägg dem i en kastrull tillsammans med vin, sirap och kanelstång och koka till en tjock massa.
Sila, kasta ej bort såsen.
Skär resten av rabarbern och låt den koka i såsen.
Låt svalna.

Plättar
2 ägg
2 dl vatten
2 dl grädde
2 dl mjöl
2 msk smält smör
2 msk socker
1 krm salt
Blanda ägg, mjöl, socker och salt, tillsätt grädde och vatten. Blanda till en jämn smet.
Rör ner smält smör.
Grädda plättarna. Servera med kompotten.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N