|
|
Nisses kalvgryta
5- 600 gr kalvkött.
2 msk smör eller margarin.
1 hackad gul lök.
100-200 gr färska eller 1 burk champinjoner.
3 msk vetemjöl.
1 grönsaksbuljongtärning.
ca. 4 dl vatten.
1 dl matlagningsgrädde,
1 dl vitt vin (går bra med matlagningsvin).
Salt, vitpeppar
Persilja, hackad.
8-10 oliv, skivade.
1 1/2 msk fransk senap
Skär köttet i 4-5 cm långa strimlor.
Hacka löken.
Smält matfettet i en gryta och låt löken småkoka i detta på svag värme 5-6 min tills den är mjuk.
Dela champinjonerna om de är stora.
Öka och lägg i kött och champinjoner.
Strö över mjölet, rör om och späd med buljong, vin och grädde.
Låt grytan småkoka under lock ca. 20 min.
Smaka av med salt och peppar och strö över persilja och oliver.
|
|