|
|
Nässelsoppa ut o plocka NU
NÄSSELSOPPA MED ÄGG 1 l späda brännässlor 1 l hönsbuljong 3 msk finhackad gräslök 1 msk vetemjöl knappt 1 msk delikatessmargarin 4 lägg 4 msk finhackad gräslök 1 nypa anis och 1 nypa fänkål Tillagning: Skölj nässlorna, förväll dem, spola dem kallt, grovhacka dem och låt dem stå. Koka upp hönsbuljongen. Red av soppan med vetemjölet och matfettet. Den ska vara lätt simmig. Smaka av med finstött anis och fänkål , salt och peppar från kvarn. Koka äggen , skala dem Vid serveringen: Lägg de grovhackade nässlorna och den finhackade gräslöken i soppan i sista minuten. Sopan ska ha en djupgrön färg. Lägg i ägget. Servera bröd till.
Nässelsoppa
|
|