|
|
Grekiska biffar i pitabröd
Grekiska biffar i pitabröd
Tillagningstid: 30 minuter
2 port
Det här behöver du:
biffar:
150 gram nötfärs
gul lök
vitlök
1 msk finhackad persilja
ägg
0,5 tsk oregano
saft och fint rivet skal från 1/2 citron
tsk salt
peppar
0,5 msk olivolja
sallad:
isbergssallad
tomat
röd lök
gurka
yoghurtsås:
0,75 dl naturell yoghurt
20 gram fetaost fett 16 %
2 st pitabröd
4 st svarta oliver
4 st feferoni
Så här gör du:
Biffarna: Hacka all lök och persilja fint. Blanda det med färs, ägg, oregano, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Forma till 4 biffar. Stek dem i oljan. Finfördela sallad. Skär tomaten, rödlöken och gurkan i tjocka skivor.
Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i 15 minuter. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda den med yoghurten. Fyll pitabröden med biff, grönsaker och yoghurtsås.
|
|