Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Grekiska biffar i pitabröd

Grekiska biffar i pitabröd

Tillagningstid: 30 minuter

2 port

Det här behöver du:
biffar:
150 gram nötfärs
gul lök
vitlök
1 msk finhackad persilja
ägg
0,5 tsk oregano
saft och fint rivet skal från 1/2 citron
tsk salt
peppar
0,5 msk olivolja
sallad:
isbergssallad
tomat
röd lök
gurka
yoghurtsås:
0,75 dl naturell yoghurt
20 gram fetaost fett 16 %
2 st pitabröd
4 st svarta oliver
4 st feferoni

Så här gör du:
Biffarna: Hacka all lök och persilja fint. Blanda det med färs, ägg, oregano, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Forma till 4 biffar. Stek dem i oljan. Finfördela sallad. Skär tomaten, rödlöken och gurkan i tjocka skivor.
Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i 15 minuter. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda den med yoghurten. Fyll pitabröden med biff, grönsaker och yoghurtsås.



Jen
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N