Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Parmesan och prosiuttofyllda kalvrullader med balsamicobrässerade tomater och marsalareduktion
Ingredienser:
(6 personer)
12 tunna skivor innanlår eller rostbiff av kalv (ca 900 gr kött totalt)
6 stora skivor prosiuttoskinka
ca 200 gr parmesanost delad i 12 bitar
2 dl halvtorrt marsalavin
2 finhackade schalottenlökar
3 tomater
2 vitlöksklyftor
½ dl balsamicovinäger
1 tsk gourmetsalt
2 msk olivolja
smör till stekning
salt och nymalen svartpeppar
Så här gör du:
Placera en halv skiva skinka och en bit parmesan på varje kalvskiva. Krydda med lite nymalen svartpeppar och rulla ihop kalvskivorna till rullader. Fäst med tandpetare.
Halvera tomaterna och stek de hastigt i olivoljan. Pressa vitlöksklyftorna över tomaterna och slå på balsamicovinäger. Brässera tomaterna tills de är mjuka. Strö lite gourmetsalt över tomaterna och ta av de från värmen.
Bryn kalvrulladerna runt om i lite smör. Tillsätt de finhackade schalottenlökarna och slå på marsalavinet. Sänk värmen och låt rulladerna puttra i vinet ca 5 minuter eller tills osten börjar smälta. Lyft upp rulladerna och håll de varma. Koka ner vinet tills ca ¾ återstår. Avsluta med att vispa i ett par matskedar smör och smaka av med salt och peppar. Arrangera rulladerna och tomaterna på varma tallrikar och fördela marsalareduktionen över kalvrulladerna. Servera gärna rulladerna med basilikarostad färskpotatis.