Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
50 g jäst
3 dl ljummet vatten (37 grader)
2 msk olja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl (480 g)
*Lös jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olja, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
*Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den väl. Forma till 12 ovala bullar.
*Skåra bullarna med vass kniv. Låt dem jäsa i rumstemperatur i ca 25 minuter under bakduk.
*Ställ bullarna i frysen direkt efter jäsningen med bakduken över. Frysta bullar kan packas i plastpåsar.
*Grädda frysta bröd i 250 grader 10-12 min. Låt bröden ligga på plåt ovanpå spisen medan du värmer ugnen. Vill du grädda bröden direkt efter andra jäsningen tar det 8-9 min i 250 grader.