Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bake-off bullar

Bake-off bullar 12-14 st


50 g jäst
3 dl ljummet vatten (37 grader)
2 msk olja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl (480 g)

*Lös jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olja, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
*Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den väl. Forma till 12 ovala bullar.
*Skåra bullarna med vass kniv. Låt dem jäsa i rumstemperatur i ca 25 minuter under bakduk.
*Ställ bullarna i frysen direkt efter jäsningen med bakduken över. Frysta bullar kan packas i plastpåsar.
*Grädda frysta bröd i 250 grader 10-12 min. Låt bröden ligga på plåt ovanpå spisen medan du värmer ugnen. Vill du grädda bröden direkt efter andra jäsningen tar det 8-9 min i 250 grader.



Pimpim
 

 
 
 

  Bake-off bullar | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd

:lol: :lol: :lol:

Tusen Tack för receptet det var kanonbra

Eva St





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N