Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
400 gram kycklingfilé
1/2 deciliter vetemjöl
3 paprika, små
1 burk ananas, skivor; ca 440g
ingefära,
5 matsked olja
salt
peppar
----SåSEN----
1 deciliter vatten
1 hönsbuljongtärning
1 deciliter ananasjuice; från burk ovan
1/2 deciliter rödvinsvinäger
1/2 deciliter socker
1/2 deciliter tomatpuré
1 matsked soja
1 matsked maizena
1. Skär kycklingen i mindre bitar, salta och peppra och vänd dem i
vetemjölet. Skaka av överflödigt mjöl.
2. Kärna ur och strimla paprikan. Skär ananasen i tärningar (spara
juicen) och hacka/riv ingefäran.
3. Hetta upp 3 msk olja i en wok och stek kycklingbitarna hastigt.
4.Torka ur och häll i resten av oljan och stek paprikan 1-2 min.
Tillsätt övriga ingredienser och kyckling. Lägg på lock och dra av
från plattan.
SÅSEN:
5. Koka upp vatten och lös buljongtärningen. Ta av från värmen
och vispa ned övriga såsingredienser.
6. Hetta upp woken och rör ner såsen. Låt koka några minuter tills
såsen tjocknat.
Servera med rundkornigt ris.
4 portioner