|
|
Grillspett på fläskfile med bakad potatis och kall örtsås
GRILLSPETT PÅ FLÄSKFILÉ MED BAKAD POTATIS OCH KALL ÖRTSÅS
500 gram fläskfilé
8 stycken champinjoner
1 stycken gul paprika
1 stycken röd paprika
1 deciliter stek & grillolja citron; - Kockens -
2 tesked timjan; - Kockens -
salt
svartpeppar; grovmalen
-----------------------------------
- ÖRTSÅS -
1 deciliter majonnäs
1/2 deciliter gräddfil
2 tesked fransk senap; - SLOTTS -
1/2 deciliter persilja; hackad
1/2 deciliter gräslök; hackad
1 tesked basilika; - Kockens -
1 tesked dragon,; - Kockens -
1 tesked vitlökspeppar; - Kockens -
salt
-----------------------------------
4 stycken bakpotatis(ar)
Baka potatisen i ca 1 timme 225° ugnsvärme.
Skär fläskfilé, champinjoner och paprika i bitar. Trä upp på
grillspett och lägg dem på fat. Häll över stek & grillolja citron och
låt spetten marinera ca 3 timmar före grillningen.
Blanda samtliga ingredienser till örtsåsen och smaka av med lite
salt, ställ kallt.
Krydda spetten med salt, grovmalen svartpeppar och timjan. Grilla
den 4-5 minuter på varje sida och servera med bakad potatis och den
kalla örtsåsen.
4 portioner
|
|