Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sockerkaka med knäckig kokosglasyr

Baka gärna dubbel sats i långpanna när du ändå är igång, för den här kakan brukar ta slut på en gång!

Du behöver:
75 g smör
1 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Till glasyren:
2 msk smält smör
1 dl socker
1 1/2 dl kokosflingor
1 msk vetemjöl
1/2 dl grädde

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, smörj och bröa en 1 1/2-liters öppningsbar bakform (springform).
Vispa ägg och socker så det blir riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl+bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i äggsmeten. Blanda också ner det avsvalnade smöret och mjölken. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 min.
Blanda under tiden alla ingredienser till glasyren(behöver inte kokas). Bre glasyren över kakan när den har gräddats i 20 min, ställ tillbaka den i ugnen i ca 15 min till.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N