Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
150 g skalade eller 500 g oskalade räkor
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 små torkade piripiri eller 1 färsk urkärnad chili
1 tsk paprikapulver
1 tsk örtagårdskrydda
Värm oljan sakta tillsammans med vitlök och piripiri/chili.
Sila oljan när vitlöken börjar mörkna. Häll tillbaka den i kastrullen. Krama ur och torka räkorna. Fräs dem i oljan några sekunder. Inte för länge, för då blir dom sega.
Ta upp räkorna med hålslev, blanda dem med kryddorna.
Kyl räkor och olja var för sig, blanda dem sedan.