|
|
FISK PÅ PRÅMSKEPPAR´NS VIS
FISK PÅ PRÅMSKEPPAR´NS VIS
600 gram torskfilé
12-16 små champinjoner
8 - 12 stycken schalottenlök
2 deciliter vitt vin
12 råa havskräftstjärtar
4 stycken ägg
0,5 deciliter persilja; grovhackad
[u:c3ec7071eb]Är ett gammalt franskt sätt att anrätta sin fisk på.[/u:c3ec7071eb]
Lägg torskfiléerna på en braspanna och pensla med lite olivolja. Salta och
peppra. Grädda i 175°C varm ugn i ca 12 minuter. Skala schalottenlökarna och lägg dem tillsammans med champinjonerna i en gryta. Slå på vinet och koka under lock i ca 10 minuter. Stek havskräftstjärtarna i lite smör, salta och peppra. Knäck äggen i en slev och häll ner i fritösen. När de flyter upp till ytan, vänd dem. Ta upp och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
Salta.
Lägg torskfiléerna på 4 varma tallrikar och fördela lök och champinjoner över torsken. Red av buljongen lätt med lite majsenamjöl, vispa i smöret klickvis i buljongen. Smaka av med salt och peppar. Kasta i persiljan och häll såsen över anrättningen. Lägg på kräftstjärtarna och garnera med ägget. Servera med kokt potatis.
|
|