|
|
FISKGRYTA HAWAII
FISKGRYTA HAWAII
600 gram torskfilé; block
1 burk ananas; i bitar (200 gram)
2 styck(en) lök; gul
1 klyftor vitlök
1 matsked(ar) smör
1 tesked(ar) curry
1 matsked(ar) vetemjöl
2,5 deciliter mellangrädde
0,75 deciliter fiskbuljog
2 små paprika; röd och grön
1 styck(en) banan
salt
peppar
2 kryddmått paprikapulver
- GARNERING-
gräslök
[u:5fd29a36dc]Gör så här:[/u:5fd29a36dc]
1. Tina fisken så att det går att skära den i bitar. Låt ananasen rinna av.
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikorna
och skär dem i tärningar.
2. Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett utan att de får färg.
Strö över curry och mjöl. Rör om. Späd med fiskbuljong och grädde. Låt
allt koka upp.
3. Tillsätt fisk, paprika, ananas och skivad banan. Låt det sjuda under
lock ca 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Strö
över hackad gräslök. Kokt ris är gott till.
4 port:
|
|