|
|
FISKSOPPA MALMA
FISKSOPPA MALMA
600 gram torskfilé; i tjocka bitar
0,5 purjolök; eller
gul lök
1 bit rotselleri
3 stycken morötter
2 klyftor vitlök
1 bit kålrot
4 medelstora potatisar, mjölig sort
1 burk créme fraîche
1 liter vatten
2 tärningar fiskbuljong
1.Tärna rotgrönsakerna och potatisen ca 15*15*15 mm.Strimla
purjolöken.Hacka löken.
2. Fräs i smör 2 - 3 minuter,tillsätt därefter 1 liter vatten och 2
buljongtärningar.Pressa vitlöksklyftorna. Kokas ca 8 - 10 minuter tills
potatistärningarna går att vispa sönder.
3. Tillsätt Crème Fraiche, salta och peppra.
4. Lägg i fisken och låt sjuda 3 - 4 minuter.
6 portioner
|
|