Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Stannade till vid ett gatustånd på väg hem från jobbet idag. Kunde bara inte motstå att köpa 2 kokböcker, en av dem är "Ost och skaldjur" från 1958. Många roliga recept och en del tips. Vad sägs om det här t.ex:
Stora ostar svepas om med en ren linneduk doppad i stark saltlake eller en duk doppad i brännvin, konjak elle gin......
Ett gammalt bra knep är att stjälpa en stor, vattenfuktig blomkruka av lera över osten. Den hindrar osten från att torka..... Ost förvaras aldrig i kylskåp annat än om ostbiten skall rivas. Då blir den hård och gå lättare att driva genom en kvarn.....
Ja,visst ä det. Men dukarna borde väl vara som nya hela tiden, sprit hjälper ju till att konservera och bevara. Tänk vilken släktklenod den duken kan bli.