Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 liter mjölk (standardmjölk, 3%)
1 dl filmjölk (vanlig fil, 3%)
1 dl grädde eller gräddfil
Värm mjölken tills den nästan kokar. Låt sedan mjölken svalna till rumstemperatur.
Vispa grädden (ej alltför hårt) och rör sedan ner grädden och filen i mjölken. Om du använder gräddfil behöver den ej vispas
Häll upp i skålar som täcks med lock (jag brukar ta vanliga djupa tallrikar och lägga en upponervänd assiett ovanpå).
Låt skålarna stå i rumstemperatur tills mjöken stelnat, vilket tar 1-2 dygn.
Ställ därefter in bunkarna i kylskåpet.
Avnjut de kylda filbunkarna med lite strösocker och kanel, helst utomhus med lite fågelkvitter till!