Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 paket älgskav/eller om man har en stek att skiva i tunna strimlor
2 gula finhackade lökar
2 msk smör/margarin
6 st Krossade enbär
Några varv på svartpepparkvarnen
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk dijon senap
4 port potatismos, hemlagat är ändå bäst
riven Vb ost
Gör så här:
Fräs löken så den får bli lite mjuk. Fräs sedan skavet. Salta o peppra och blanda ner grädde och senap. Låt detta puttra på några minuter.
Spritsa potatismoset runt kanten på ett smort ugnssäkert fat. Lägg köttsåsen i mitten.
Strö över Vb ost och gratinera i ca 250g ca 10 minuter, eller tills rätten är genomvarm och fått grann färg.
Servera gärna hemlagad vinbärsgele och
fint rivna morötter