Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
3-4 dl okokt ris
6-8 dl grönsaksbuljong
1 zucchini
1 stor röd paprika i bitar
1 dl svarta oliver utan kärnor
1 dl gröna oliver utan kärnor
1 basilika kruka
1-2 vitlöksklyftor
olivolja
500 g laxfilé i ca 2 cm kuber
150 g fetaost
Ljusgrön pestosås:
1 basilika kruka
2 dl lätt Créme Fraiche
1 vitlöksklyfta
½ dl hackade valnötter
salt
Hacka vitlöksklyftan och stek den i olivolja tillsammans med riset.
Häll över buljongen och koka riset.
Skär zucchini, paprika och fetaost i ca 1 cm kuber.
Plocka basilikabladen från krukan.
Stek lax, paprika och zucchini i olja i en teflonpanna.
Salta och peppra.
Dela oliverna och tillsätt dem.
Låt allt bli varmt.
Blanda med det kokta riset.
Blanda även ner de grovhackade basilikabladen och strö över fetaosten.
Ljusgrön pestosås:
Plocka bladen från basilikan och gnid ut växtsaften i en mortel. Blanda det med Créme Fraiche
och resten av ingredienserna.