Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Medelhavsrisotto med lax 4 port

3-4 dl okokt ris
6-8 dl grönsaksbuljong
1 zucchini
1 stor röd paprika i bitar
1 dl svarta oliver utan kärnor
1 dl gröna oliver utan kärnor
1 basilika kruka
1-2 vitlöksklyftor
olivolja
500 g laxfilé i ca 2 cm kuber
150 g fetaost

Ljusgrön pestosås:
1 basilika kruka
2 dl lätt Créme Fraiche
1 vitlöksklyfta
½ dl hackade valnötter
salt


Hacka vitlöksklyftan och stek den i olivolja tillsammans med riset.
Häll över buljongen och koka riset.
Skär zucchini, paprika och fetaost i ca 1 cm kuber.
Plocka basilikabladen från krukan.
Stek lax, paprika och zucchini i olja i en teflonpanna.
Salta och peppra.
Dela oliverna och tillsätt dem.
Låt allt bli varmt.
Blanda med det kokta riset.
Blanda även ner de grovhackade basilikabladen och strö över fetaosten.

Ljusgrön pestosås:
Plocka bladen från basilikan och gnid ut växtsaften i en mortel. Blanda det med Créme Fraiche
och resten av ingredienserna.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N