Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
5 dl okokt ris
4 msk matolja
7,5 dl vatten
1 påse saffran
1 kanelstång i bitar
3 nejlikor
½ tsk kardemumma
2 msk russin
12 hela skållade mandlar
250 g färdig lagat kycklingkött, av t.ex grillad kyckling, salladskyckling eller rester.
Vänd riset i hälften av oljan i en kastrull tills det är glansigt.
Tillsätt saffran och kryddor och häll över vatten.
Ge det hela ett uppkok under lock,
sänk därefter värmen till lägsta läge och låt riset koka
20 minuter utan att lyfta locket.
Fräs russin, mandel och kyckling i resten av oljan.
Rör ner kycklingfräset i riset och låt hela rätten vila under lock
i ca 5 minuter.