Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kryddigt saffranris med kyckling 6 port

5 dl okokt ris
4 msk matolja
7,5 dl vatten
1 påse saffran
1 kanelstång i bitar
3 nejlikor
½ tsk kardemumma
2 msk russin
12 hela skållade mandlar
250 g färdig lagat kycklingkött, av t.ex grillad kyckling, salladskyckling eller rester.

Vänd riset i hälften av oljan i en kastrull tills det är glansigt.
Tillsätt saffran och kryddor och häll över vatten.
Ge det hela ett uppkok under lock,
sänk därefter värmen till lägsta läge och låt riset koka
20 minuter utan att lyfta locket.
Fräs russin, mandel och kyckling i resten av oljan.
Rör ner kycklingfräset i riset och låt hela rätten vila under lock
i ca 5 minuter.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N