Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Sätt ugnen på 90° .
Skölj och torka av tomaterna.
Skär varje tomat i 4-8 klyftor, beroende på tomatens storlek, riktigt små tomater kan halveras.
Lägg dem med skalsidan nedåt på en plåt.
Sätt in i ugnen med luckan lite på glänt.
Vänd tomathalvorna efter 3 tim och låt dem torka ytterligare 2- 3 timmar.
Vänd ytterligare några gånger under tiden.
Torka tills de är hopskrumpna och nästan helt torra. Får de torka för länge blir de mörka och hårda.
Skala vitlöken och skär i halvor.
Varva tomaterna med vitlöksklyftor, kryddor och salt i en väl rengjord burk.
Häll på så mycket olja att det täcker.
Sätt på lock och låt tomaterna marinera några dygn.
Tomaterna är hållbara 3-4 månader i kyl.
var noga med att tomater och kryddor är täckta av olja hela tiden, fyll på mer olja om det behövs.