|
Rimbo bullar | Recept | Bröd & Bakverk | Bullar & Muffins
Tusen tack!! Mmmm måste baka,baka
Mvh
Jen
Håller fullkomligt med dig Jen. Dom är jättegoda. Här kommer receptet så att du kan börja baka.
Rimbobullar
Ugnstemperatur 250° , varmluft 200°
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat margarin eller smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g margarin eller smör
1½ msk socker
1½ tsk vaniljsocker
Pensling och garnering
ägg
ev. pärlsocker, finhackad eller flagad mandel
Rör ut jästen i lite av mjölken i en degbunke.
Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg.
Kavla ut den försiktigt till en stor fyrkant 40x40 cm.
Skär den i fyrkanter 8x8 cm, och lägg en klick fyllning på mitten.
Nyp ihop kanterna och lägg i pappersformar, med skarvarna uppåt.
Låt bullarna jäsa ca 2 tim i rumstemperatur.
Pensla med ägg, strö ev över pärlsocker och mandel.
Grädda mitt i ugnen 5-10 min.
|
|