|
|
Silverlök- och olivmuffins 12 st
2 silverlökar
20 gröna oliver med pimento
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk socker
100 g smör eller margarin
1 ägg
4 dl mjölk
Skala löken. Skär den ena löken i tunna ringar. Finhacka den andra. Hacka oliverna. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt, socker och matfettet skuret i mindre bitar, gärna i matberedare. Tillsätt lök- och olivhack, ägg och mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Fördela smeten i en lätt smord muffinspanna med 12 hål. Lägg en lökring på toppen av varje muffins. Grädda i nedre delen av ugnen i 225ºC, ca 20 minuter. Låt muffinsen stå kvar i pannan en kort stund innan de stjälps upp och får kallna på galler.
Servera muffinsen till ett glas öl.
|
|