Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 cm tjock lakritsstång (är stången tunn ta en större bit)
½ dl vatten
2 ägg
2 msk socker
½ msk maizena
3 dl vispgrädde
riven lakritsstång
Smält lakritsstången i vattnet över svag värme.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Rör ner den smälta lakrisen och maizenan.
Koka upp under omrörning.
Tag kastrullen av värmen och låt smeten svalna under omrörning.
Vispa grädden och rör försiktigt ner den i den kalla smeten.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem.
Häll moussen i portionsskålar och låt stelna i kylskåp.
Servera med lite vispad grädde eller vaniljglass och riv över litet lakrits.
Det är en hård lakritsstång som ska användas vet inte vad de heter men de brukar finnas i godisaffärerna, annars får man köpa några småbitar i lösvikt. Förut gick det köpa osockrad lakritsstång på Apoteket men jag tror inte att det går längre. Turkisk peppar har jag inte prövat att använda men det borde gå bra det med om man vill ha en lite starkare variant. Mjuk lakrits är svårare att smälta och klumpar sig gärna. Den ger inte heller lika mycket smak men det går med lite tålamod.
Vi tycker om lakrits så jag smälter en ganska stor bit man behöver inte röra ner allt på en gång utan man får smaka sig fram så att det blir som man vill ha det.