Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Abborrsoppa med vitlökskräm 4port

400 g abborrfilé
4 msk crème fraîche
0,6 l fiskbuljong
3 msk gräslök, hackad
6 st kryddpepparkorn
1,5 dl majonnäs
200 g morötter
200 g potatis
1 st rödlök
salt
svartpeppar
2 dl vispgrädde
1 st vitlöksklyftor, pressade
vitpeppar

Koka upp kryddpeppar och fiskbuljong.
Skala morötterna, dela dem på längden i 4 bitar och skär sedan till mindre bitar.
Skala potatisen och dela den i mindre bitar.
Skala rödlöken, dela den på mitten och ta ur det inre av rödlöken. Skär sedan upp allt i båtliknande strimlor.
Låt moroten och potatisen koka mjuka i buljongen.
Skär upp abborren i bitar och lägg i soppan tillsammans med rödlök och grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt gräslöken vid servering.

Vitlökscrème:
Blanda 1,5 dl majonnäs, 4 msk créme fraiche och 1 pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Klicka vitlökscrèmen på soppan.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N